Mat till dop?
Tips på mat till dop önskas. Gärna mat som kan ätas kall.
Tips på mat till dop önskas. Gärna mat som kan ätas kall.
Gustavs kyckling
4 pers.
225°
ca 1 kycklingfilé per pers (om det bara är en rätt det skall bjudas på)
Marinad:
1 dl vatten
1 dl soja
2-4 pressade vitlöksklyftor.
Lägg fileerna i marinaden och sen i
kylskåp över natten.
Lägg fileerna i en ungsfast form.
Häll marinaden över och låt stå i ugnen
ca 30 min.
Låt kycklingen ligga kvar i marinaden
och svalna.
Skiva fileerna och ät, ( kan
även ätas varma).
Servera med potatissallad och
varm messmörssås
Potatissallad
Potatis
1 gul lök
1 röd lök
salt, svartpeppar
paprikapulver
vitvinsvinäger
Skala och koka så mycket potatis som du tror
kommer att gå åt. Låt kallna.
Skär i lagomt stora bitar.
Skala och dela löken i halvor. Skär i tunna
skivor och blanda med potatisen. Smaka av
med salt, peppar, paprikapulver och vinägern
Messmörssås
3 dl grädde
1 bk creme fraiche
3 msk messmör
1 msk soja
2 st tärningar grönsaksbuljong
Koka ihop under omrörning. Serveras varm till kycklingen.
Hur gott som helst.
Små minipajer är bra kall mat med.
Olika mer matigare sallader med kalla såser och bröd.
Ostbricka och frukt.
Vi hade dop för ett par månader sen och lyckades väldigt bra tycker jag. Allt var klart och bara att ställa fram när själva dopet var klart. Jag tycker det är viktigt att man planerar allt på ett smart sätt så man känner att man har tid att umgås med sina gäster.
Buffébordet innehöll:
Kycklingspett
Färsspett
Varmrökt lax
3 olikapjer
Pastasallad
Bulgursallad
G
Grönsallad
Tzatziki
Pesto
Romsås
Bröd
Knäckebröd
Ost