• Flizan30

    Mat till dop?

    Tips på mat till dop önskas. Gärna mat som kan ätas kall.

  • Svar på tråden Mat till dop?
  • Santin

    Gustavs kyckling

    4 pers.

    225°

    ca 1 kycklingfilé per pers (om det bara är en rätt det skall bjudas på)

    Marinad:

    1 dl vatten

    1 dl soja

    2-4 pressade vitlöksklyftor.

    Lägg fileerna i marinaden och sen i

    kylskåp över natten.

    Lägg fileerna i en ungsfast form.

    Häll marinaden över och låt stå i ugnen

    ca 30 min.

    Låt kycklingen ligga kvar i marinaden

    och svalna.

    Skiva fileerna och ät, ( kan

    även ätas varma).

    Servera med potatissallad och

    varm messmörssås

    Potatissallad

    Potatis

    1 gul lök

    1 röd lök

    salt, svartpeppar

    paprikapulver

    vitvinsvinäger

    Skala och koka så mycket potatis som du tror

    kommer att gå åt. Låt kallna.

    Skär i lagomt stora bitar.

    Skala och dela löken i halvor. Skär i tunna

    skivor och blanda med potatisen. Smaka av

    med salt, peppar, paprikapulver och vinägern

    Messmörssås

    3 dl grädde

    1 bk creme fraiche

    3 msk messmör

    1 msk soja

    2 st tärningar grönsaksbuljong

    Koka ihop under omrörning. Serveras varm till kycklingen.

    Hur gott som helst.

  • Santin

    Små minipajer är bra kall mat med.

    Olika mer matigare sallader med kalla såser och bröd.

    Ostbricka och frukt.

  • Harzan

    Vi hade dop för ett par månader sen och lyckades väldigt bra tycker jag. Allt var klart och bara att ställa fram när själva dopet var klart. Jag tycker det är viktigt att man planerar allt på ett smart sätt så man känner att man har tid att umgås med sina gäster.

    Buffébordet innehöll:

    Kycklingspett

    Färsspett

    Varmrökt lax

    3 olikapjer

    Pastasallad

    Bulgursallad

    G

  • Harzan

    Grönsallad

    Tzatziki

    Pesto

    Romsås

    Bröd

    Knäckebröd

    Ost

Svar på tråden Mat till dop?