Jävla macarones
Jag har knäckt koden till macarones. Jag lyckas. Men va fan, ibland går en hel sats åt fanders.
Igår gjorde jag två satser - första himmelsk. Anda - bara bajs.
Försöker mig på denna just nu : www.recept.nu/mia_ohrn/kakor_och_tartor/agg_och_mejeri/chokladmacarons_med_saltkola/ .
Min kod är:
Låt dem torka löjligt länge. Skit i alla "10 - 30 min" Jag kan låta mina torka i 2-3 timmar. Länge? Det är så jag lyckas. De är färdig torkade när dem är det. Vänta. Går inte att skynda dem. Varför torka? Annars höjer de sig, men "kragen" blir troligen inte som du önskar.
"Låt dem vara framme i minst 24h". No, bara kör.
"Ha inte igång torktumlaren samtidigt" ??? Nej. Bara baka.
Hitta rätt temperatur. Alla temperaturer som står i receptet är inte alltid optimala.
Hitta rätt recept och ge inte upp.
Gör inte för stor satts åt gången, som sagt, ibland lyckas en och ibland inte.
Följer Lomelinos recept. Men Mia Öhrns tillvägagångssätt.
Lomelinos går ungefär: 1 1/2 äggvita (55 g)
100 g florsocker
55 g mandelmjöl
2 msk strösocker
Använder sprits med tyll - enkel rund.
Det är mitt sätt.
Just nu är jag trött.
Saltkola macarones går just nu åt helvete.
Kolan blir fel. När en tror en lyckats går den inte att spritsa ut.
Nu har jag kanske fått ut min frustration.
Helvetiska macarones.
Ha en bra dag och må macaronesbakningen vara med er!
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-07-10 12:42
"24" timmar - menas äggvitan!*