• MrsGarwood

    Wienerbröd I rumstemp - kärnmjölk?

    Hur är det med bakverk och kakor som förvaras i rumstemperatur, tänker främst på wienerbröd som ju innehåller vaniljkräm. Går man på café eller ICA och handlar dessa står de ju inte i kyla. Hur vanligt är det med skadliga bakterier i dessa?

    Undrad också om det är ok att köpa produkter med kärnmjölk??

  • Svar på tråden Wienerbröd I rumstemp - kärnmjölk?
  • Anonym (N)

    Det är konserverat så tror inte det är någon fara.

  • MrsGarwood
    Anonym (N) skrev 2019-06-22 16:38:58 följande:

    Det är konserverat så tror inte det är någon fara.


    Tänker på nybakade wienerbröd från café och bageriet på t.ex ICA. De kan ju ligga framme väldigt länge
  • Anonym (N)
    MrsGarwood skrev 2019-06-22 16:46:34 följande:

    Tänker på nybakade wienerbröd från café och bageriet på t.ex ICA. De kan ju ligga framme väldigt länge


    Men de har regler för hur länge matvaror får ligga framme. Tror inte det är någon fara. Ica brukar ha bra koll på sånt
  • Jag är bara jag

    Det är klart du kan äta sånt med kärnmjölk i. Varför inte liksom? Alla mejeriprodukter som säljs i Sverige måste vara pastöriserade så det finns ingen risk med det.

  • Anonym (Amalia)

    Verkligen dåligt att ha det i rumsteperatur..vaniljbullar och annat..köper det inte..

Svar på tråden Wienerbröd I rumstemp - kärnmjölk?