F d vegetarianer
Hej på er!
Jag slutade äta kött 1995 och har ikväll ätit min första, lilla portion av spaghetti med köttfärssås.
Mitt järnvärde är dåligt, trots Niferex, och jag orkar inte längre äta järntabletter för att hålla en normal, men låg nivå.
Jag tänkte börja äta kött två gånger i veckan. Inte gris och inte heller konventionell kyckling. Inga charkuterier.
Har nu tuggat i mig min lilla matportion och det kändes väldigt konstigt. Mådde lite illa och kände mig som en svikare, men mina röda blodkroppar är små och jag är alltid trött och håglös.
Är det någon som gjort samma resa, tagit samma beslut och märkt att måendet faktiskt blev bättre?
Fick ni ont i magen eller gick det bra? Om jag inte mår bättre av detta så kommer jag återgå till föregående matval.
Jag vill inte ha en diskussion mellan köttätare och veganer, vad som är rätt eller fel, utan en tråd som handlar om hälsovinster.
Allt gott!