• Anonym (Tirid)

    Hur skivar ni tomater?

    När man äter på restaurang eller äter frukost på hotell är tomaterna skivade från botten till toppen, där stjälken var fäst. Det gillar inte jag. Då kommer ju den hårda mittdelen med i varje skiva. Jag känner efter på tomtens sidor och skivar där det är fast - och skär bort den hårda stjälkdelen. 

  • Svar på tråden Hur skivar ni tomater?
  • Cereal Killer

    Det tog ett tag innan jag fattade vad du menar. Nu tror jag att jag fattar - de skivar horisontellt istället för vertikalt? Det är väl för att tomatskivorna inte håller ihop annars? Man behöver den där hårda delen i mitten på varje skiva för stöd, annars blir det ju ofta bara en ring med mittbitten lös? 

  • klyban

    Jag har samma teori som killer och att man skär den på det hållet pga tomaten enklare håller ihop.
    Hemma dock så gör man åt det andra hållet, då om tomaten är snygg eller inte saknar betydelse för mig.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Hur skivar ni tomater?