• Anonym (Stroganoff)

    Gräddiga rätter som värms i micro?

    Jag har problem och behöver tips

    Vi gör ofta matlådor att ta med till jobbet eller att vi gör storkok och värmer rester dagen efter. När det gäller rätter med grädde i såsom t ex korv stroganoff med ris eller pasta med skinksås eller någon potatisgratäng så blir det inte alls bra att värma i micron. Det blir liksom att såsen(grädden) försvinner och blir torr men "fattig" istället.

    Någon som eventuellt har något tips för att indiska detta eller det är inget att göra åt? På jobbet finns bara micro så att värma i kastrull eller ugn går inte.

  • Svar på tråden Gräddiga rätter som värms i micro?
  • Anonym (Stroganoff)

    Ingen som har någon idé?

  • Fontana
    Dexter dot com skrev 2024-07-18 10:28:03 följande:

    Grädden separerar sig vid för hög värme så värm på lägre effekt.


    Just vad jag tänkte svara: En del maträtter passar inte särskilt bra att värma i micro. Prova att värma på lite lägre effekt och kanske längre tid.

    Kanske också att inte värma fullt ut, utan bara ljumma maten.
  • klyban
    Anonym (Stroganoff) skrev 2024-07-18 10:23:50 följande:

    Ingen som har någon idé?


    Det går in i pastan och riset, tips är tillsätta lite vatten eller kanske grädde och beroende på vad man föredrar.


    Så får man tillbaka en del av känslan som när det var nygjort.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Gräddiga rätter som värms i micro?