Anonym (Ölbryggarkvinnan) skrev 2015-09-24 15:33:24 följande:
Nej, du kan inte använda en vanlig saftdunk. Jäskärlet behöver ett jäsrör (vattenlås) för att luften ska komma ut, samt att inga bakterier kommer in. Det bästa är om du kan investera i ordentlig utrustning från t.ex Humlegården. Det du behöver är bland annat:
- Desinfektionsmedel (hygien är A och O! Slarvar du med rengöring/hygien så kan din sats bli förstörd)
- Hydrometer (vid kokning)
- Maltkross
- En STOR kastrull
- Jäskärl i plast + jäsrör
- Saftsil
- Pumphävert
- Kapsylerare + flaskor i mörkt glas + kapsyler
Anonym (Ölbryggarkvinnan) skrev 2015-09-24 21:40:24 följande:
Jag har inte gjort det själv men om du gör ett hål och tillsätter en gummiring runt hålet så borde det sluta tätt. Glömde rekommendera en vörtkylare också för snabbare nedkylning efter kokning, men det är inget nödvändigt i början. Den skulle du kunna göra själv om du är lite händig (de är nämligen ganska dyra att köpa).
Okej, får försöka fixa en på något vis, jo precis det borde funka. :)