Gastric bypass/sleeve 2016
Hejsan
Sitter på jobbet och kollar runt om jag hittar något bra forum om ljust GBP.
Det finns inte så mkt men hittade några här.
Jag vet inte om jag är på rätt ställe eller om jag ska byta tråd till Gastric bypass 2015. så säg till om ni tror att 2015 är bättre lämpad för mig.
I slutet på januari 2015 gjorde jag min årliga hälsokontroll pga min Adhd medicin jag äter. Överviktig visste jag att jag var den visade 135 kg. men de som var mest oroande var att jag hade högt blodtryck samt hade en förhöjd fettmassa runt levern som inte var bra samt låg på gränsen till diabetes. Det ringde en massa varningsklockor att detta kommer inte sluta väl om jag fortsätter som jag gör.
Så jag bestämde mig och började väl som jag alltid gör All in vad det gäller mat och träning men efter 2 veckor slutar det alltid som det har gjort fritt fall. Men droppen var i slutet på juni sommaren hade kommit och alla gick i kort byxor och det började bli badväder. Min son var då 2 år och jag insåg att jag bara ville vara hemma och gömma i mjukiskläder och inte gå ut eller ta av mig för jag skämdes över hur jag såg ut och min övervikt.
Så den 15 september så fick jag mitt privata samtal och fick veta mer om min hälsa. Vägde då 133 kg. Han sade att när du har gått ner 9 kg så ska jag ringa för näst sista träffen. Köpte pulver diet och körde ganska strikt. veckorna åt jag ägg och pulver helgerna vart det vanlig go mat. 3 november så hade jag gått ner mina nio kilo. den 24 november fick jag min kallelse tills sista träffen där dom gjorde i ordning allt prover togs och massa information. när jag skulle gå så fick jag min kallelse för operation. Den 16 var här. Minns när jag ställde mig på vågen och det visade att jag hade gått ner 15 kg.
Nu har det gått ca 5 veckor sen operationen och har gått ner 25 kg+ och jag ångrar inte att jag fick göra den.
Den stora utmaningen är nu som jag är lite orolig för är att jag äter eller får i mig för lite mat. De säger att man ska äta 6 gånger om dagen och i ca 20 - 30 min men jag klarar inte det. Det går bara inte. Jag äter frukost klockan 8 och sen är Lunch mellan 11 och 12. Hinner då inte få i mig ett mellanmål mellan dem tiderna. har testat men då vart kontentan att jag inte orkade någon lunch. Sen vet jag inte om jag äter näringsenligt och så jag får i mig tillräckligt med kcal.
Har känt mig yr ibland när jag ställer mig snabbt upp samt känt mig lite hängig vid lunch tiden. Annars pigg och fräsch.
Skulle vara tacksam för råd om just med maten för det är den jag tycker är svårast att bemästra.
vanlig dag.
frukost: ca 1 dl kvarg + en macka eller enbart 1.5 dl kvarg
Mellis Ingenting
Lunch Det skolan erbjuder
Mellis Oftast kvarg igen. Lätt att ha på jobbet.
Middag Oftast potatis och någon köttbit eller lax + 1 mks creme fraiche
kvällsfika macka med smör och skinka eller ägg.