Vad blir det för mat?
Varmt citronvatten. Imorgon blir det en kycklingbaguette från Subway. En liten bara.
Varmt citronvatten. Imorgon blir det en kycklingbaguette från Subway. En liten bara.
Ost och skinkpaj
Andra advent till ära så blev det en laxsoppa med vitvin och saffran igår. Gott att ha några brödskivor vid sidan av att doppa i den klargula soppan. Mmm..
Till efterrätt blev det en egengjord kanelbullekladdkaka toppad med pekannötter och två äppelhalvor, kanderade i violsocker.
Blev lite Lucialunch till mamma och mig som jag hämtade från en cateringbutik idag.
Det blev kycklingbröst med konjakssås, rostad potatis och örtslungade grönsaker. Lite ättiksgurka vid sidan av.
Till efterrätt en grön julbakelse från konditoriet Steinbrenner och Nyberg. Bestod av en mandelmassabotten, tranbärssylt, saffransmousse och vit chokladglace (det grönfärgade som omgav bakelsen).
Både mat och efterrätt smakade helt okej men kanske lite överskattat. Jag föredrar nog fortfarande att göra min egen mat i första hand. Det som låter och ser lite extra "fint" ut i matväg är inte heller alltid det mest välsmakande. Hemgjort är godast
Blir en tidig middag för min del, redan vid 12. Mer som en lunch kanske. Julbuffémat på hotell.
Massor..
Idag så ska jag vara onyttig och äta chips och dipmix till kvällsmat.
Mat från cateringbutiken idag igen eftersom jag är trött och lite omotiverad just nu.
Pannbiff med Roquefortostsås, rödlök och äppelchutney, rostad potatis och stekt blomkål och svamp.
Efterrätt en bakelse med blodapelsinmousse och vit chokladmousse.
Juldagen idag och jag tänker inte lyfta ett finger. Senare idag så blir det rester från gårdagens jullunch. Lite Janssons som jag toppat med cashewnötter och hällenflundrabitar, mjukt och gott vörtbröd med whiskyost, julsenap och picklad rödlök. Kanske några mackor till på kvällen med gubbröra, prinskorv och överbliven rödbetssallad.
Dricka lite julmust och en stor kopp varm choklad med en liten smutt likör som smaksättning. Mannagrynsgröt med blåbärskompott och den där goda Krösa-Maja-kakan som vi åt till dessert under aftonen igår. Ska bli gott, alltihop.
Färdiglagad mat från butik igen eftersom jag inte orkar mer stress för närvarande. Nåt envist tryck över vänster bröst som inte vill förvinna.
Det blir två maträtter med trettondagstema. Min egen är en kalkonfilé med apelsin och konjaksgräddsås, bacon, stekt kulpotatis, brysselkål, champinjoner och rödkål.
En bakelse från café på Liseberg till efterrätt.
Har vänt lite på dygnet så det blir mat redan nu. Mannagrynsgröt med egengjord äppelkompott som jag smaksatt med lite kanel. Toppa gröten med några pekannötter så det blir lite tuggmotstånd också.
Ska göra en ädelostpaj med broccoli lite senare. Får se om man orkar äta en bit av den eller om sömnigheten kommer över en först.