Inlägg från: Mayjel |Visa alla inlägg
  • Mayjel

    Vad blir det för mat?

    Varmt citronvatten. Imorgon blir det en kycklingbaguette från Subway. En liten bara.

  • Mayjel
    Jennifer99 skrev 2024-11-30 21:13:22 följande:

    Ost och skinkpaj 


    Vad gott! Det ska jag äta nu ikväll, med ädelost. Julost till första advent passar väl rätt bra tycker jag.

    Blev smörgåsar igen förut. Med Havartiost, grillade kycklingskivor, en vitvinscoleslaw med riven ananas, morot och vitkål. Och igen så toppade vi med lite picklad rödlök. Så härligt sötsur. 
  • Mayjel

    Andra advent till ära så blev det en laxsoppa med vitvin och saffran igår. Gott att ha några brödskivor vid sidan av att doppa i den klargula soppan. Mmm..

    Till efterrätt blev det en egengjord kanelbullekladdkaka toppad med pekannötter och två äppelhalvor, kanderade i violsocker. 

  • Mayjel
    Sampo skrev 2024-12-11 11:57:58 följande:
    Fetaosten gjorde den här soppan ännu mer utsökt, helt klart! Jag älskar att lägga till ost i soppor för att göra dem mer fylliga. Tack för idén
    Mi tooo! Älskar fetaost med sin karakteristiskt höga saltsyrlighet Tungan ute

    Köpte ett färdiggräddat pinsabröd (är lite som pizzabröd) häromdan som jag tänkte toppa med lite cheddarost och tomatsås innan den åker in i ugnen på 7 minuter. Brödet blir sååå gott med smält ost på!
  • Mayjel

    Blev lite Lucialunch till mamma och mig som jag hämtade från en cateringbutik idag. 
    Det blev kycklingbröst med konjakssås, rostad potatis och örtslungade grönsaker. Lite ättiksgurka vid sidan av. 

    Till efterrätt en grön julbakelse från konditoriet Steinbrenner och Nyberg. Bestod av en mandelmassabotten, tranbärssylt, saffransmousse och vit chokladglace (det grönfärgade som omgav bakelsen).

    Både mat och efterrätt smakade helt okej men kanske lite överskattat. Jag föredrar nog fortfarande att göra min egen mat i första hand. Det som låter och ser lite extra "fint" ut i matväg är inte heller alltid det mest välsmakande. Hemgjort är godast Glad

  • Mayjel

    Blir en tidig middag för min del, redan vid 12. Mer som en lunch kanske. Julbuffémat på hotell. 

  • Mayjel
    RaYzLeR skrev 2024-12-14 16:29:58 följande:

    Idag så ska jag vara onyttig och äta chips och dipmix till kvällsmat. Glad


    Jag ska också äta chips idag, fast bara en halv påse. Får tänka på kalorierna lite. 

    Blir vickningschips som jag ska krydda med pepparrotspulver. Doppa dessa i en egengjord ostdipp på gräddfil, riven extralagrad julost från Hugo Special, lite karamellsirap, salt och citronsyra.

    Sen till efterrätt  så blir det en fastare och tjockare form av mannagrynsgröt med egengjord blåbärskompott som jag spetsat med lite Galliano och citronvodka. Mängden alkohol är knapp och kokades nog bort under uppvärmningen. Ska bli gott Glad

    Hoppas tanden mår bättre idag Skrattande
  • Mayjel

    Mat från cateringbutiken idag igen eftersom jag är trött och lite omotiverad just nu.

    Pannbiff med Roquefortostsås, rödlök och äppelchutney, rostad potatis och stekt blomkål och svamp. 

    Efterrätt en bakelse med blodapelsinmousse och vit chokladmousse. 

  • Mayjel

    Juldagen idag och jag tänker inte lyfta ett finger. Senare idag så blir det rester från gårdagens jullunch. Lite Janssons som jag toppat med cashewnötter och hällenflundrabitar, mjukt och gott vörtbröd med whiskyost, julsenap och picklad rödlök. Kanske några mackor till på kvällen med gubbröra, prinskorv och överbliven rödbetssallad. 

    Dricka lite julmust och en stor kopp varm choklad med en liten smutt likör som smaksättning. Mannagrynsgröt med blåbärskompott och den där goda Krösa-Maja-kakan som vi åt till dessert under aftonen igår. Ska bli gott, alltihop. 

  • Mayjel

    Färdiglagad mat från butik igen eftersom jag inte orkar mer stress för närvarande. Nåt envist tryck över vänster bröst som inte vill förvinna. 

    Det blir två maträtter med trettondagstema. Min egen är en kalkonfilé med apelsin och konjaksgräddsås, bacon, stekt kulpotatis, brysselkål, champinjoner och rödkål.

    En bakelse från café på Liseberg till efterrätt. 

  • Mayjel

    Har vänt lite på dygnet så det blir mat redan nu. Mannagrynsgröt med egengjord äppelkompott som jag smaksatt med lite kanel. Toppa gröten med några pekannötter så det blir lite tuggmotstånd också.

    Ska göra en ädelostpaj med broccoli lite senare. Får se om man orkar äta en bit av den eller om sömnigheten kommer över en först.

Svar på tråden Vad blir det för mat?