• flygrl

    Godaste marabouchokladkaka?

    Omg va många varianter det finns. Måste säga att jag nog gillat alla jag hittills smakat utom Cookie Dough som väl går att äta men mest bara känns sliskigt översöt.

    Jag röstade på Dukat som ju bara finns som små chokladkakor och är väldigt god. Andra favoriter är Original, Apelsinkrokant, Mintkrokant, Schweizernöt, Black saltlakrits och Daim.

  • flygrl
    Mint skrev 2021-01-08 17:55:00 följande:

    Salta mandlar! Den har allt.


    Håller med, den är god. Gott med sälta i det söta!
  • flygrl
    MrsPJ skrev 2021-01-09 00:24:01 följande:

    Kanske OT men är det fler som upplever att de är sliskigare än de var förr? Har alltid älskat Marabou men nu tycker jag de är så söta att det inte är gott längre.


    När du säger det så...jag skrev ju tidigare jag tyckte Cookie Dough är för sliskigt översöt...men faktiskt så kanske det är så att dom blivit sötare överlag. Trist isf. Det är ju inte gott när det blir sliskigt... :/
  • flygrl
    Anonym (För sött?) skrev 2021-01-10 14:47:27 följande:

    Vad många som kommenterar att Marabou choklad har blivit för sötsliskigt!

    Många produkter är numera för sötslikiga, och då har jag ändå ett sockerberoende! Exempel på för söta produkter är alla 7elevens kakor och muffins. Sötade musliprodukter o flingor gillar jag inte. Det söta tar över all smak!

    Tycker också att Aladin / Paradisaksarna är sötsliskiga, och de flesta Marabou chokladkakor. Jag trodde dock det berodde på att jag blivit vuxen, och tillochmed inbillade mig?

    Men tror ni att Maranouföretaget verkligen har slarvat bort kundkretsen genom att göra sina produkter billigare / sämre råvaror?


    Man börjar ju undra om det är en allmän trend och kanske i syfte tjäna pengar fast man sabbar sina produkter. För godast är ju om det finns fler smaknyanser än sött i choklad, en kaka eller en dessert. Sötma ska ju som alla andra smaker va balanserad och för mig är tex. sälta viktigt i tex. choklad.

    Vem vet, många kanske köper produkterna ändå även om dom blivit sötare? Alla är inte så noga tror jag. Sen är det förstås en smaksak och det kanske finns nog många som uppskattar ultrasött för det ska funka ekonomiskt. Äh, jag vet inte...
Svar på tråden Godaste marabouchokladkaka?