Inanna Li skrev 2011-02-14 15:24:28 följande:
Intressant då du hade samma läkare som jag på samma klinik. Jag vet inte heller vad vår klinik har för riktvärden men hon sa inget till mig om att mina värden behövde gå ner före start. Undrar om jag ska tolka det som att det inte behövdes. Känner mig lite villrådig och ska förstås fråga henne nästa gång.
Det var nog jag som sa att värdet är för högt innan hon nämnt det, vet inte vad hon tänkt göra... Det var också jag som påminde om att/när nya prover bör tas. När TSH var nere på 0.8 (om jag inte minns fel) så var det på mitt initiativ att vi väntar en cykel till för att allt ska stabiliseras.
Menar att man nog inte alltid kan lita på att de har koll på allt...
Skruttefia skrev 2011-02-15 12:03:33 följande:
Jag har förstått att listeria egentligen är ganska ovanligt även i länder som Spanien, Frankrike, Italien m fl där man äter goda ostar o andra saker som "nono" i Sverige - men OM man drabbas kan det gå riktigt illa.
Min chef (kvinna i 55-årsåldern) har en god vän vars barn dog i magen pga listeria (detta är dock längesedan, ca 20-30 år sedan). Jag tror inte att man själv blir så sjuk, utan att infektionen är allvarlig för fostret.
Låter betryggande! Jag läste också om dödsfall på foster och blev skraj... Nu när man kommit så här långt vill man inte riskera allt för en laxmacka (även om den var god)! Inga fler gravade eller kallrökta laxar här!