Snösport skrev 2011-05-05 14:31:11 följande:
Du är bäst...bara börjat fantisera om hur alla är IRL liksom...du är bäst sedan länge! Smart, klok, expert och psykolog ...just ja, ekonom och matskribent...
Eller hormonig, matlagande snart 40-åring som inte lyckas bli gravid haha

Tack snälla, du är söt

men allt det där kan jag nog inte ta till mig
Kattenizze: nu ska jag försöka vara kortfattad... Om man börjar titta på de generella kostråd som LV ger så är de direkt felaktiga, idag har man motbevisat flera gånger om att man inte blir fet av fett, att vi
behöver fett, att fett inte är negativt för kolesterolet osv osv men LV vägrar konsekvent ändra sina gammalmodiga kostråd. Men det är klart, har man predikat något i 30 år så är det kanske svårt att ändra.. Det med fettet kommer att vara den största matmyten västvärlden har gått på sen 80-talet.
Nåväl, nu var det gravida vi pratar om. Jag blir fortfarande förbluffad när jag möter gravida som inte äter fräsch fisk, ost & chark men som mer än gärna äter chips, ostbågar, glass och smågodis fullproppade med odefinierbara ämnen, färgämnen, transfetter, antimögelspray, E-nummer och ibland tom slaktavfall. Men om det säger inte LV mycket..! Listeria tex är mycket ovanligt, naturligtvis tack vare att vi är försiktiga, men särskilt eftersom bakterien dör redan vid 70C. För att ost på något vis ska vara skadlig så ska man upp i sådana kvantiteter att det vore skadligt för vem som helst, LV nämner aldrig kvantiteter (bara ofta & sällan). Det bästa vore naturligtvis om vi alltid prioriterade färskvaror istället för inplastad skinka & lax från tveksamma förpackningar & fabrikat. Nu vet vi även att socker är ett av de farligaste gifter vi stoppar i oss, kanske borde LV säga nåt om mängden socker för gravida..? LV rekommenderar massor med stärkelse, är det verkligen optimalt..? Varför rekommenderar de lättmjölk, lättfil & något så vidrigt som margarin (raffinerade kemikalier) när barnet behöver fett för att utvecklas?! LV borde naturligtvis uppdatera sin sida lite oftare (den nyaste versionen är från 2010, flera sidor från 2008) forskningen går som väl är framåt.....
Sunt förnuft och allt med måtta är alltid den bästa vägen!
Nu ska jag vara tyst en liten stund