bandit skrev 2011-10-12 11:23:48 följande:
Exakt, jag tror också att en förkunskap är viktig, men tycker egentligen att det gäller alla dieter/kosthållningar. Jag tror också att många mår bättre av att inte äta vitt bröd och pasta och rikta in sig på rotfrukter och framförallt naturliga livsmedel. Jag tror inte att lightprodukter är bra, och även om man inte äter LCHF så tycker jag personligen att fullfeta produkter i måttliga mängder är något som de flesta kan (ska) äta.
Ja, när det gäller light-produkter håller jag med dig. Men det behöver man inte LCHF för att inse.

Jag slutade med lightprodukter för säkert 10 år sedan. Men det betyder ju inte heller att man måste äta en massa smör och grädde, eller ens alls. Varken min man eller jag brer smör på våra mackor, eftersom vi tycker att det varken gör till eller från. Den vanan hade vi redan när vi träffades, så vi har inte påverkat varandra. Men när jag lagar mat och vill ha smör eller grädde i så blir det fullfettprodukter. Jag läser nämligen på innehållsdeklarationerna och ser konstiga tillsatser och manipulationer i de andra produkterna. Det gäller, i princip, alla mejeriprodukter. Utom mjölk (och det dricker jag ofta fettreducerad, eftersom jag har kolossala mängder mjölk i mitt kaffe - under de perioder som jag dricker kaffe

), vissa sorters fettreducerad fil/yougurth, och ev. vissa ostar. Annars går det ju bra att få i sig fettet via bra oljor, nötter, fet fisk osv. De flesta behöver absolut inte äta smör och grädde för att må bra, det är jag övertygad om. Precis som jag är övertygad om att de flesta skulle mår bra av att äta det där konstiga, svampiga, som ligger på hyllorna i butikerna och kallas för "bröd". Eller det där smaklösa, vattniga, köttet med konstig färg som kommer från massproducerande "fabriksfarmar". Men, som sagt, alla är olika, och den del verkar det över huvud taget inte bekomma vad de stoppar i sig och andra är betydligt känsligare. Så är det bara.