• kattisch

    lilla juni 2014 tråden.

    Tänkte kolla om det finns något intresse för en mindre grupp för oss som väntar barn 20-30juni. Mitt bf är 23/6!

  • Svar på tråden lilla juni 2014 tråden.
  • DevilsDaughter

    sunset: inte kul med foglossning men härligt med sparkar! Jag lyckades filma med mobilen i förrgår när bebis gjorde en jätterörelse i magen så hela magen studsade! 

  • Cassidy

    Vi fick veta att det gick bra att äta kallrökt korv om den varit i frysen i tre dagar. Så det har vi gjort vid två tillfällen. Vi lät dock korven ligga i frysen i en vecka för att vara på den säkra sidan. Jag har inte känt av något konstigt, men det gör man kanske inte ändå...?

  • DevilsDaughter

    Sökte runt lite och enligt det jag hittat så dör inte listeriabakterien i frysen.. Men den förökas inte heller, så om det redan är listeria i korven så ska den inte försvinna vid frysning. Har dock ingen säker källa på det så det kan vara fel. 

  • mmjansson85

    Jag tar det säkra före det osäkra och undviker allt kallskuret. Men jag är å andra sidan inte så särskilt sugen på det...!

  • prindo
    DevilsDaughter skrev 2014-02-26 08:43:47 följande:
    Jag är extremt sugen på prickig korv, men så länge den är kallrökt så får man ju inte äta det.. Och det är bara scans jag vill ha, vilket ju är kallrökt.. Hur gör ni? Läste på nätet att man kan frysa den i tre dygn för att ev listeriabakterier ska försvinna.. Enligt min barnmorska är prickig korv big no no precis som rött kött och gravad lax och mögelost, så jag har inte ens vågat tänka på det förren nu.. Men tänkte kolla hur ni gör/tänker kring det.. Dottern tjatade om prickig korv igår så nu ligger det ett paket i kylen...
    Också sugen på det, det är riktigt listeria bakterien tål frysning, att man kan frysa te x salami i 3 dygn är för att man vill ta död på toxoplasmos. Oftast har dom som haft katt hela livet som jag haft denna infektion redan. och då är man immun vad jag förstått men sist jag var gravid frös jag korven och åt upp en hel korv på 1 dygn =) men denna gång undviker jag allt skivat pålägg dels för att suget inte är så stort sen för att scan nu har väldiga problem med listeria utbrott och dom vet inte riktigt vart det kommer ifrån, så dom drar in massor med pålägg läste jag senast idag. Rynkar på näsan
  • DevilsDaughter

    Prindo: läste också det, så blev ännu mer avskräckt där.. men visst är det väl inte farligt för en "vanlig" person? Köpte ju som sagt prickig korv igår till barnen men de borde väl kunna äta den? Mannen tyckte vi skulle slänga allt vi har från scan, hehe..

  • prindo

    Nä det ska ju inte vara någon fara för i övrigt friska personer, brukar fortlöpa som förkylning med stuk av influensa symptom. Men jag är ju hypokondrisk av mig så hade nog också slängt det eller lämnat tillbaka det.

  • prindo

    Scan är ju annars ett säkert märke, jag köper alltid scans produkter, dels för att sonen har gluten sen för att det är känt märke, oftast ser man ju att dom drar tillbaka lågprismärken, utländskt osv, så jag betalar gärna lite mer för att det är svenskt m.m.
    Du behöver ju inte slänga typ köttbullar och sånt allt som hettas upp till över 65 grader e ju lugnt Flört

  • prindo

    Hur e de möjligt, 1 kg på 2 dagar, nu börjar jag få panik, har redan gått upp 14 kg och är i v 26 (25+2) har ökat stadigt 1 kg i veckan sen v12.
    Det verkar inte som om det gör till eller ifrån om jag håller igen eller inte.
    Jag kommer sluta på 30kg+ 
    Vägde 73,8 start och nu 87,2 Förvånad
    Är ju fortf sjukskriven pga fogarna, kan inte promenera eller nått. sen läste jag nånstans att foserdöd ökar med 60% om går upp vissa kg risk för komplikationer ökade relativt tidig alltså typ redan vid 10kg. Vet ju inte hur detta stämmer men ändå.
    Känns som om folk tittar på mig med avsmak Rynkar på näsan
    Jag vet ju att jag kommer gå ner inom sinom tid men har ont av att andra inte vet det. ja rörigt inlägg detta blev då Skrattande

Svar på tråden lilla juni 2014 tråden.